PREDSTAVLJAMO VAM ČUDOVITO MARTINO JUDEŽ, KI JE ZA VAS PRIPRAVILA SPODNJI PRISPEVEK. NAM JE OGREL SRCE. :) SUPER PONOSNI SMO, DA ŽE TOLIKO LET USPEŠNO DELUJE NA PODROČJU STARŠEVSTVA IN PORODA. 

https://www.mojarast.si

PRIPOROČAMO ZA VSE STARŠE, KOT TUDI BODOČE STARŠE!

Opazujem kaplje dežja, ki polzijo po steklu in poslušam, kako udarjajo po strešnem oknu. Zadnje čase je pogosto deževno ali oblačno, zato sem se lotila pospravljanja. V kotni omari sem čisto na dnu našla vrečko z napisom Sivili. Odpihnila sem delce prahu in iz nje vzela svetlo modro majčko in temno modre hlačke z naramnicami, na katerih je izvezena ura.

Spomini so oživeli

V mislih sem se takoj preselila 20 let nazaj. Sijalo je vroče poletno sonce ko sem enomesečnega Jona vzela v naročje ter se odpravila v sosednjo ulico. V garažnih prostorih hiše so se razprostirale police z ljubkimi izdelki za dojenčke in malčke. Še danes lahko obudim spomin na vonj sveže zašitih oblačil, ki naju je obdal. Vidim barvit svet in se spominjam prijaznosti in domačnosti. Ponosno sem prijela vrečko z novimi oblačili in bila tako zelo srečna. Hvaležna sem bila, da sem skoraj dve leti po tem, ko sem porodnišnico zapustila s praznim naročjem, imela priložnost, da oblečem svojega fantka.

Moja pot

Občudovala sem ga, ko je rasel in čutila neizmerno hvaležnost, da sem njegova mama. Posvečala sem se tudi mamicam po izgubi otročka med nosečnostjo ali kmalu po porodu. Stala sem jim ob strani, ko so znova iskale pot, kako iz grenke izkušnje v osrečujoče materinstvo. Štiri leta kasneje se je Jonu pridružila še sestrica Marija. Svoja spoznanja iz materinskih izkušenj sem se odločila deliti naprej. Tako sem začela pisati v revije za starše in bodoče starše. Pred desetimi leti smo postali petčlanska družina. Izpolnjujoča izkušnja ob rojstvu Filipa me je spodbudila, da sem se podala na pot porodne spremljevalke-doule. Vedno bolj sem spoznavala, kako močan odtis pusti porodna izkušnja na mami, otroku in celi družini. Ugotovila sem, da se izpolnjujoča porodna zgodba lahko zgodi šele takrat, ko se ženska počuti varno. Da takrat aktivira svojo notranjo moč in odpre pot porodu, ki jo napolni z energijo ljubezni. Ponosna sem, da sem v porodnih sobah spremljala že trimestno število porodnic. Kar nekaj je tistih, s katerimi sem bila v porodni sobi dvakrat, posebna izkušnja pa je spremljanje ženske na kar treh porodih. Občudovala sem njeno rast in krepitev suverenosti od prvega do tretjega poroda.

Izobraževanje na moji poti

V zadnjih letih sem se sočasno izobraževala iz transakcijske analize, opravila vse štiri letnike, pridobila certifikat. Sedaj že nekaj let delam tudi kot psihoterapevtka. Name so se sprva obračale ženske, ki sem jih spremljala pri porodu, zadnji dve leti pa tudi ostali. Skupaj se srečujemo z življenjskimi preizkušnjami, ko so se znašli na razpotjih ali pa iščejo podporo pri osebni rasti. Spremenilo se je tudi to, da se za psihoterapevtsko svetovanje ob stiskah v zasebnem ali poslovnem življenju odloča čedalje več moških.

Moja razmišljanja

Med razmišljanjem, kako se je razvijala moja pot, je pozvonil zvonec in prejela sem paketek z napisom Sivili, v njem pa najljubši model modrih hlač za mojega Filipa, ki nosi že največjo otroško številko. Srečna sem, da vsi skupaj rastemo in hvaležna, da se je ura od prvih otroških hlač do danes zavrtela že za 20 let. Iz srca si želim, da bi se po letošnjih težkih časih naša ura v prihodnost zavrtela v pravo smer.

Martina Judež, www.mojarast.si

OGLEJTE SI NJENO SPLETNO STRAN, KJER SI LAHKO PREBERETE VEČ O NJEJ IN NJENEM DELU. SLEDITE JI PA LAHKO TUDI NA FACEBOOKU. 

https://www.mojarast.si

FB: Moj porod in Moja rast  @mojporod.doula.martinajudez 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja